29/100 ODMORI UNAPRED

29/100 ODMORI UNAPRED

Objavljeno 29.05.2020.
sub1

Pišem ti danas iz Subotice.

Mesto je toliko prelepo i toliko zeleno, da je neoprostivo da sam ovde prvi put. Neoprostivo! Manje od 3h mi je potrebno iz Beograda da dođem i čekala sam 28 godina…

Volim, baš volim što nisam ušminkala svih 100 priča unapred. Zato što sada mogu da pišem iz duše, gde sam i kako sam. Mogu da ti ispričam da sam danas pored Palićkog jezera jela najsavršeniju riblju čorbu, ljutu, u Ribljoj čardi, na kariranom stolnjaku kako i dolikuje.

Razvlačila sam kafu sat vremena i upijala mir plave i zelene. Prošetala sam najlepšim parkom na svetu, gde se krošnje grle iznad tebe i svako je stablo obraslo u bršljan. Ne čuju se kola, ne čuju se telefoni, ne čuje se muzika. Samo cvrkut.

Mogu da ti napišem da centar Subotice sa onom crvenom gradskom kućom, fontanama i vrtom izgleda kao postavka za bajku, kao i to da je Sinagoga u ovom gradu možda i najlepši hram u koji sam kročila.

I mogu da ti kažem da posle jedne prosečne vojvođanske porcije klope moraš da dremneš, to je zakon ovih širokih i ravnih ulica 😀

Zašto sam ja ovde?

Došla sam da se odmorim unapred 😀

Naime, ja počinjem da radim u ponedeljak 🙂

Pohvalila sam se već na njuzleteru, ako želiš da se priključiš – mejl možeš da ostaviš na ovoj stranici: https://lnkd.in/d2x_Q_J.

Posle pauze od pet meseci, vraćam se u kancelariju i veoma sam uzbuđena zbog novog početka. Naravno, ispričaću ti u narednim pričama i gde, i kako se to desilo i šta sve planiram tamo da naučim…

Planiram i da napravim neku retrospektivu prvog meseca aktivnog blogovanja i da ti otkrijem šta sam sve novo pripremila od sadržaja 🙂 A biće nekih baš kul noviteta 🙂

Sada samo želim da te podsetim da ponekad odmoriš unapred 🙂 Ne da sačekaš da te puste na letovanje, da završiš projekat, da samo još ovo i ono.

Ako već sada znaš da te u narednom periodu čeka mnogo toga novog i uzbudljivog, malo se opusti – na vreme 🙂 Smatraj to ulaganjem u budućnost, pripremom za to da daš sve od sebe.

Petak je, idealna je prilika.

Nije važno kako ćeš to…

Možda ćeš malo da pišeš uz tu jutarnju kafu, umesto da je surdukneš niz grlo dok trčiš na prevoz.

Možeš u pidžami da izgustiraš neku knjigu koja te predugo čeka.

A možeš i da sedneš u kola i odvozaš do Palića, to ti je samo par sati.

Prave stvarno dobru riblju čorbu na čardi…

Nema komentara

Oprostite, forma za komentarisanje je trenutno zatvorena.